Членът на УС на БПФЛ Добрин Гьонов взе участие в работна среща

...
Членът на УС на БПФЛ Добрин Гьонов взе участие в работна среща
Коментари Харесай

Представител на БПФЛ присъства на важна среща в Европейския парламент

Членът на УС на БПФЛ Добрин Гьонов взе присъединяване в работна среща в Европарламента в Брюксел с комисията по вътрешния пазар и отбрана на потребителите (IMCO). Тя се организира по отношение на плануваното използване на Регламента за геоблокиране на единния цифров пазар. Член на комисията е българският евродепутат господин Андрей Ковачев, а в срещата участваха още Лаура Вилчес (испанската Ла Лига), Тим Ингланд (английската Висша лига) и Люис Ричард (Френската Лига 1).

Една от точките в предлагането, е унифициране на телевизионния пазар в границите на Европейския съюз, което би довело до фрапантно увеличение на таксите за гледане на спортни събития, а паралелно с това биха намелели приходите от телевизионни права за футболните и спортните клубове. Причина за това би била другата покупателна дарба на популацията в другите страни и по-трудната регулация на такси за платени канали, излъчващи спортни събития.

„ С сътрудниците от Висшата лига, Ла Лига и Лига 1 влязохме в градивен разговор в комисията, като обяснихме, че това предложение ще нанесе сериозен удар за развиването на професионалния футбол и организирането на всяко едно друго спортно събитие. Именно телевизионните права са главен доход на средства освен за футболните клубове, а и за всички спортни клубове и спортисти, когато става дума за огромно събитие с огромен ефирен интерес. Ние се опитваме да блокираме приемането на тази регулация, тъй като, в случай че бъде призната, сигурно приходите от телевизионно лъчение на професионалния спорт ще бъдат фрапантно понижени, а това ще рефлектира и върху поддръжката за всеобщия подобен. В същото време, потребителите ще би трябвало да заплащат по-високи цени за опцията да следят другите спортни съревнования, надлежно и предлагането на услуги за законно наличие ще бъде фрапантно понижено в територията на Европейския Съюз “, съобщи след срещата Добрин Гьонов.

Той изрази вяра, че позицията на професионалните футболни лиги, ще бъде взета под внимание при разглеждане на предлагането в европейската комисия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР